Párkák univerzum

2018.07.20 v1.2

Mi is ez?

Ez egy trilógia, amely azonban túl nagyra hízott, így az egyes kötetek megfeleződtek, és végül hat részes sorozattá bomlottak. A mű stílusát tekintve űropera és kemény sci-fi keveréke. A páratlan kötetekben egy-egy kislány felcseperedését követhetjük végig egészen huszonegy éves koráig, név szerint Suzanne-t, Unát és Naschát. Ők ugyanannak az univerzumnak a különböző világain élnek, évezredekkel azután, hogy a Földet és az elsőként meghódított világokat elpusztították a fellázadó gépek. Bár maga a felütés elcsépeltnek tűnhet, csupán keretként szolgál a történethez. A páros kötetekben a lányok sorsa bonyolódik egy rejtélyes próféciának köszönhetően, végül találkoznak egymással.

A trilógiában megismerjük a lányok világainak teljesen eltérő kultúráját is. Suzanne a Császárság nevű birodalomban nő fel, amely már visszasüllyedt a középkorba, és a technológiát csak a bolygók körül keringő céhek őrzik. Una egy menekültkolónián él, amelyet lassan elpusztít a pokoli Mundoo bolygó ellenséges vegetációja. Nascha az Égfa nevű gigantikus, szerves gyár-űrhajóban cseperedik fel, amely a megszállók elől menekülve szeli át a fekete űrt évszázados útján.

Milyen kötetekből áll a sorozat?

  1. Szővők - Megismerhetjük Suzanne-t, a Császárságot és a Próféciát, amely a történelmet alakítja.
  2. Elmék - Elkísérjük Suzanne-t egy űrállomásra, ahol létrehozza a Császárság első ugróhajóját.
  3. Menekültek - Megismerjük Unát, a Szabad Nemzeteket és a Mundoo nevű gyilkos bolygót.
  4. Bábjáték - Una és Suzanne találkoznak, és lassan közelebb kerülnek a rejtélyek megoldásához.
  5. Égfa - Megismerhetjük Naschát, aki az Égfa fedélzetén él.
  6. Anyák - A három lány találkozik, és közösen elvarrják a szálakat.

Mi jelent már meg belőle?

Könyv ugyan még nem, de két Párkás novella már megjelent nyomtatásban. A Halhatatlan a Galaktikában és az Angyalszelidítő az Új Galaxisban. Létezik egy még kiadatlan novella is, a neve Kínjáték. Mindhárom mű elérhető itt a weboldalon.

A kötetek nyomtatott megjelenése bizonytalan, mivel a sorozat túl nagy és túl eklektikus, hogy egy nagyobb kiadó reklámot építsen köré, illetve a kiadás túl sokáig húzódna, ami azt is felveti, hogy egy kisebb kiadó esetleg menet közben eláll a megjelentetéstől, ami pedig elég nagy kiszúrás az olvasókkal. Amennyiben a Káoszszív sikeressé válik, és a nevemmel már el lehet adni könyveket nyereségesen, akkor természetesen egyszerűsödik a dolog.

Mi van készen belőle?

2018 közepére az első három kötet már elkészült, a negyedik első fele és az utolsó vége, tehát körülbelül a kétharmadánál járok. Reálisan nézve 2020 körül készülhet el legkorábban.

Miért kellene elolvasnom?

Én azt szoktam mondani a Párkákra, hogy olyan mint a Dűne, a Végjáték és a Hyperion keresztezése. Ha ezek tetszettek neked, ezt is bátran elolvashatod, nem okoz majd csalódást.

Ha kérdésed van, nyugodtan írj rám a Facebookon!