Párkák univerzum

2016.03.02 v1.1

Mi is ez?

Ez a trilógia egy űropera és kemény sci-fi hibrid. Mindegyik kötetében egy kislány felcseperedését követhetjük végig egészen huszonegy éves koráig, név szerint Suzanne-t, Unát és Naschát. Ők ugyanannak az univerzumnak a különböző világain élnek, évezredekkel azután, hogy a Földet és az elsőként meghódított világokat elpusztították a fellázadó gépek.

A lányok persze később egy rejtélyes próféciának köszönhetően találkoznak egymással. Az második kötet második felében Suzanne és Una sorsa összefonódik, míg a harmadik kötet második felében csatlakozik hozzájuk Nascha, és együtt jutnak el a történet befejezéséhez.

A trilógiában megismerjük a lányok világainak teljesen eltérő kultúráját. Suzanne a Császárság nevű birodalomban nő fel, amely már visszasüllyedt a középkorba, és a technológiát csak a bolygók körül keringő céhek őrzik. Una egy menekültkolónián él, amelyet lassan elpusztít a pokoli Mundoo bolygó ellenséges vegetációja. Nascha egy Főnix nevű gigantikus, szerves gyár-űrhajóban cseperedik fel, amely a megszállók elől menekülve szeli át a fekete űrt évszázados útján.

Mi jelent már meg belőle?

Könyv ugyan még nem, de két Párkás novella már megjelent nyomtatásban. A Halhatatlan a Galaktikában és az Angyalszelidítő az Új Galaxisban. Létezik egy még kiadatlan novella is, a neve Kínjáték. Mindhárom mű elérhető itt a weboldalon. A jelenlegi tervek szerint az első kötet 2018 tavaszára várható, a többi évente követi.

Miért kellene elolvasnom?

Én azt szoktam mondani a Párkákra, hogy olyan mint a Dűne, a Végjáték és a Hyperion keresztezése. Ha ezek tetszettek neked, ezt is bátran elolvashatod, nem okoz majd csalódást.

Ha kérdésed van, nyugodtan írj rám a Facebookon!